Thursday, December 9, 2010

طريقة عمل بطاطس بيوريه بالصور

  • الكمية تكفي: 3 أشخاص
  • وقت التحضير: 20 دقيقة
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: كيلو ونصف بطاطس
    نصف كيلو لحم مفروم متعصج
    5 ملعقة زبد او سمن
    بيضة
    من ربع الى نصف كوب لبن
    نصف كوب قشطة
    ملح وفلفل
    مكعب مرقة
  • التحضير: تسلق البطاطس بعد تقشيرها وتهرس جيدا
  • الطبخ: يوضع على البطاطس المهروسة <وهى ساخنة>الزبد+اللبن+المرقة+الملح والفلفل
    وبعدها توضع البيضة وتهرس المكونات جيدا
    تصب نصف المكونات فى الصينية ثم نفرد اللحم ونضع باقى البطاطس
    تفرد القشطة على الوجه<حسب الكمية التى تفضلينها>
    توضع الصينية فى فرن مرتفع الحرارة <على الشبكة>وبالهنا والشفا
  • المعالجة: اذا كانت البطاطس ذات قوام سميك يمكن معالجتها بقليل من اللبن او اضافة بيضة اخرى
وصفة و طريقة عمل بطاطس بيوريه في مطبخ فتكات

No comments:

المرأة