skip to main |
skip to sidebar
طريقة عمل بطاطس بيوريه بالصور
- الكمية تكفي: 3 أشخاص
- وقت التحضير: 20 دقيقة
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: كيلو ونصف بطاطس
نصف كيلو لحم مفروم متعصج
5 ملعقة زبد او سمن
بيضة
من ربع الى نصف كوب لبن
نصف كوب قشطة
ملح وفلفل
مكعب مرقة
- التحضير: تسلق البطاطس بعد تقشيرها وتهرس جيدا
- الطبخ: يوضع على البطاطس المهروسة <وهى ساخنة>الزبد+اللبن+المرقة+الملح والفلفل
وبعدها توضع البيضة وتهرس المكونات جيدا
تصب نصف المكونات فى الصينية ثم نفرد اللحم ونضع باقى البطاطس
تفرد القشطة على الوجه<حسب الكمية التى تفضلينها>
توضع الصينية فى فرن مرتفع الحرارة <على الشبكة>وبالهنا والشفا
- المعالجة: اذا كانت البطاطس ذات قوام سميك يمكن معالجتها بقليل من اللبن او اضافة بيضة اخرى

No comments:
Post a Comment