Sunday, November 14, 2010

طريقة عمل تورتة كاروهات صنع تحضير بالصور



9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)9 من 10 (الاصوات : 2)
وصفة و طريقة عمل تورتة كاروهات في مطبخ فتكات
ادوات الطبخة


  • الكمية تكفي: 8 أشخاص
  • وقت التحضير: 60 دقيقة
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: سبونج كيك فانليا :
    علبة سبونج جاهز
    6 بيضات
    فانليا
    1/2 كوب ماء

    سبونج كيك شيكولاته:
    علبة سبونج جاهز
    6 بيضات
    فانليا
    1/2 كوب ماء

    للتزيين:
    كريم شانتيه شيكولاته
    صوص شيكولاته
  • التحضير: اسبونج فانليا :
    نضع بودر الاسبونج مع البيض وفانليا وماء ويضرب جيدا لمدة 15 دقيقة

    نبطن صينية بورق زبدة ونضع الخليط ويساوي برفق

    اسبونج شيكولاته:
    نفس طريقة الاسبونج فانليا
  • الطبخ: يخبز الكيك في فرن ساخن علي درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة او حسب الفرن

    ثم يترك تبرد

    طريقة الكاروهااات :

    نقسم كل اسبونج نصفين
    نضع الاربع اقسام فوق بعض
    ونحضر طبق او غطا ونقطع حوله الاربع اقسام
    نقطع بسكين مشرشرة بخط عامودي
    ثم نحضر طبق اصغر وراعي المسافات تكون متساوية
    ونقطع حوله ايضا الاربع اقسام
    واخر شئ نقطع بكوب نفس الطريقة

    ثم نضع في اول طبقة
    دي اول طبقة
    دايرة كبيرة شيكولا
    الأصغر منها ابيض
    الأصغرشيكولا
    الصغيرة خالص ابيض
    داخل بعض

    ادهنيها بالسيرب الخفيف
    بعد كده بالكريم شانتي

    وحطي الطبقة التانية بالعكس

    الدايرة الكبيرة ابيض
    الصغر شيكولا
    الأصغر ابيض
    الصغيرة خالص شيكولا
    نفس الحكاية
    ادهنيها بالسيرب الخفيف والكريم شانتي
    وحطي الطبقة التالتة بالعكس وعليها السيرب وكريم شانتيه
    آخر طبقة
    بس مقلوبة
    علشان سطحها يكون أملس ويساعد في التزيين

    نزين الجوانب بكريم شانتيه شيكولاته بالطول
    ثم وردات متصلة من فوق وتدخل الفريزر قليلا لتتماسك العجينة

    طلعتها من الفريزر وصبيت عليها شيكولاتة خام سيحتها على حمام مائي مع شوية لبن صغيرين
    و ايضاصوص شيكولاتة

    ثم تزين بوردات كريم شانتيه شيكولاته


No comments:

المرأة