Saturday, September 18, 2010

طريقة عمل الزبادي البيتي سحور رمضان بالصور


وصفة و طريقة عمل الزبادي البيتي علشان سحور رمضان في مطبخ فتكات
ادوات الطبخة



  • المقادير: كوب زبادى كبير
    كيلو لبن
  • التحضير: نحضر كوب الزبادى ونضعها فى الثلاجة لتانى يوم علشان تضمنى انها اتخمرت
    ثم نغلى اللبن ونتركه حتى يصبح دافئ
    ثم نسخن الفرن على نار هادئة
    ثم نضع الزبادى مع قليل من اللبن فى كوب كبير ونقلبهم جيدا حتى يذوب الزبادى ويصبح سائل
    ثم نضع الزبادى على اللبن الدافئ فى حلة نظيفة ثم نجهز حلة أخرى فاضية ونضع فيها خليط اللبن والزبادى ثم نعيده مرة أخرى للحلة الاولى وهكذا أربع مرات حتى تتكون رغاوى لتضمنى ان الزبادى ذاب فى اللبن تماما
    ثم تصبى الزبادى فى أكواب وترصيهم فى صينية فاضية
  • الطبخ: وتدخليهم الفرن 10 دقائق ثم تغلقى نار الفرن وتتركى الزبادى فى الفرن الساخن 5 ساعات ثم تغطيه وتدخليه الثلاجة لحين الاستخدام


No comments:

المرأة