Friday, October 3, 2014

طريقة أعداد و صنع حلويات - أصابع القرفة

طريقة عمل اصابع القرفة بالسكر - تشوروزاصابع-القرفة-بالسكر---تشوروز

الوقت

وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 20 دقيقة

عدد الاشخاص

يمكنك تغيير عدد الاشخاص

المقادير

2 ½ x معلقة كبيرة سكر
2 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x معلقة صغيرة قرفة
1 x كوب (240 مللى) ماء
1 x كوب (140 جرام) دقيق
½ x كوب (140 جرام) سكر
½ x معلقة صغيرة ملح

الخطوات

في طاسة غويطة هنضيف كوب ماء و معلقة سكر كبيرة و نصف معلقة ملح ضغيرة و معلقة زيت ذرة.
بمعلقة خشب هنقلّب و نسيب الماء يغلي.
اول ما تغلي هنرفع الطاسة من على النار.
نضيف عليها الدقيق و نقلّبهم كويس حوالي 30 ثانية.
نسيب الخليط يبرد شوية.
في حلة كبيرة نضيف الزيت و نسيبه يسخن.
على ما الزيت يسخن نجهز الخليط بتاعنا في مكبس الكريمة.
اول ما الزيت يسخن نبدأ بالراحة نّنزل الخليط في الزيت بالمكبس و نفصله بالسكين عند الطول المناسب.. و نكرر العملية
نقلي الأصابع لحد ما يتحول لونها الي اللون الذهبي
بعد ما نرفعهم من على النار نحطهم على مناديل مطبخ لامتصاص الزيت.
في طبق مسطح هنضيف نصف كوب سكر و معلقة قرفة صغيرة و نخلطهم كويس
نلّف كل صباع في الطبق لحد ما يتغطى كله بالقرفة و السكر. جاهز للتقديم

ملاحظات

مهم جدا منضيفش أصابع كتيرة في الحلة أثناء القلي لان ده بيضعف حرارة الزيت - تقدم مع صوص الشيكولاته


No comments:

المرأة