Saturday, October 4, 2014

أفضل الطرق لطبخ اللحم الضأن الضاني و مشتقاته في عيد الأضحى

كل عام و أنتم بخير بمناسبة العيد. نحتفل كل عام بهذه الايام المباركة بعمل مجموعة من الاكلات الرائعة و الشهية و خاصة اللحوم. تعال معنا للتعرفى على أطباق مختلفة و متنوعة لعمل اللحم الضانى.

طريقة عمل الكبدة الضاني بالكزبرة

المدة: حوالي ساعة
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد: 4 - 7

المكونات

١ كيلو كبدة ضاني
٣ ملعقة كبيرة زيت
٢ ثمرة بصل مفروم
١ قرن فلفل
٤ فصوص ثوم
١ كوب كزبرة خضراء مفرومة
٢ ملعقة كبيرة عصيز ليمون
ملح و فلفل

طريقة عمل اللحم الضانى

تتبل الكبدة بكل التوابل ماعدا الثوم و تترك في كيس في الثلاجة حوالي ساعة
في زيت علي النار يشوح البصل حتي يثبل ثم يضاف الثوم و يقلب قليلا
تضاف الكبدة مع ماء التوابل في المقلاة و يقلبون جيدا (برفق )
تخفض النار و تغطي المقلاة حوالي ٢٠ دقيقة مع المتابعة للوصول لدرجة النضج المرغوب فيها
تقدم ساخنة


طريقة عمل الكبدة الضاني بالكزبرة

المدة: حوالي ساعة
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد: 4 - 7

المكونات

١ كيلو كبدة ضاني
٣ ملعقة كبيرة زيت
٢ ثمرة بصل مفروم
١ قرن فلفل
٤ فصوص ثوم
١ كوب كزبرة خضراء مفرومة
٢ ملعقة كبيرة عصيز ليمون
ملح و فلفل


طريقة عمل

تتبل الكبدة بكل التوابل ماعدا الثوم و تترك في كيس في الثلاجة حوالي ساعة
في زيت علي النار يشوح البصل حتي يثبل ثم يضاف الثوم و يقلب قليلا
تضاف الكبدة مع ماء التوابل في المقلاة و يقلبون جيدا (برفق )
تخفض النار و تغطي المقلاة حوالي ٢٠ دقيقة مع المتابعة للوصول لدرجة النضج المرغوب فيها
تقدم ساخنة

طريقة عمل الريش الضاني بالنعناع

المدة
حوالي ساعة و نص
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد: 1 - 3


المكونات

نصف كيلو ريش ضاني
٢ ليمون
١ كوب نعناع مفروم
٢ قرن فلفل
٤ فصوص ثوم مهروس
٤ ملعقة كبيرة زيت
ملح و فلفل و شطة و كزبرة


طريقة عمل

يبشر الليمون و يخلط مع باقي التوابل و الثوم
توضع الريش في كيس مع التتبيلة و يرج الكييس جيدا حتي تتغطي اللحمة بالكامل
تترك الريش في التتبيلة من ساعتين فاكثر
يسخن الفرن (١٨٠ درجة ) و يسخن الزيت في مقلاة علي النار
تشوح الريش في الزيت حتي يصبح لونها ذهبي ثم توضع في الصينية مع ما تبقي من تتبيلة
تغطي بالفويل تدخل الفرن حوالي نصف ساعة
تقدم ساخنة و يسكب عليها ما تبقي من التتبيلة

طريقة تسوية اللحمة الضاني ( فخذة الخروف ) بخليط الاعشاب
المدة: حوالي ساعة
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد: 4 - 7

المكونات

٢ فص ثوم مفروم
ملح و فلفل و جنزبيل و زعتر و رق لور
نصف ملعقة شاي مريمية
نصف ملعقة شاي بردقوش
١ ملعقة كبيرة صويا صوص
١ ملعقة كبيرة زيت زيتون
فخذة ضاني


طريقة عمل طريقة تسوية اللحمة الضان

يسخن الفرن علي ١٨٠ درجة مئوية
تخلط كل المكونات ماعدا اللحمة معا حتي تمام الامتزاج
بالسكينة تشق فتحات في الفخذة و تتبل الفتحات و الفخذة بالكامل في التتبيلة السابقة
توضع الفخذة مع باقي التتبيلة في ورق فويل و يغلق باحكان
توضع في صينية في الفرن حوالي ساعة
تترك لتبرد قليلا ثم تقدم


No comments:

المرأة