Tuesday, September 30, 2014

طريقة عمل كرات اللحم بصوص الحليب

 
طريقة عمل كرات اللحم بصوص الحليب
كرات-اللحم-بصوص-الحليب
الوقت

وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة
عدد الاشخاص
يمكنك تغيير عدد الاشخاص
المقادير
500 x جرام لحمة مفرومة
3 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (للتزيين)
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x معلقة صغيرة كارى أصفر
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كوب (140 جرام) كزبرة جافة مطحونة
¼ x معلقة صغيرة شطة (أو حسب الرغبة)
¼ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
مقادير صوص الحليب
3 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x عدد بصلة (مبشورة)
1 x عدد فص ثوم (مفروم)
1 x معلقة كبيرة دقيق
2 x كوب (140 جرام) زبادي
2 x كوب (240 مللى) مرق اللحم
الخطوات
فى بولة هنضيف اللحم والبصل والثوم والكزبرة والملح والكاري والفلفل الأسود والشطة ونقلبهم كويس ونعجنهم لحد ما نحصل على عجينة متماسكة.
هنشكل عجينة الكفتة على شكل كرات صغيرة، ثم توضع الكرات فى الثلاجة لتتماسك.
فى طاسة على النار هنسخن زيت, وهنقلى كرات الكفتة على نار متوسطة لحد ما تتحول للون الذهبى مع التقليب من وقت للتانى.
ثم يُضاف الزبادي و المرق، وتقلب المكونات باستمرار إلى أن يغلي الخليط مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق
هنحضر صوص الحليب
فى حلة على النار هنسخن الزيت وهنقلب فيه البصل والثوم لحد ما يدبلوا, وبعد كده هنضيف الدقيق مع الاستمرار فى التقليب.
بعد كده هنضيف الزبادى والمرقة ونستمر فى التقليب ولمدة 5 دقائق بعد ما الخليط يغلى. وبكده يبقى جاهز للإستعمال.
هنحضر صوص الحليب
فى حلة على النار هنسخن الزيت وهنقلب فيه البصل والثوم لحد ما يدبلوا, وبعد كده هنضيف الدقيق مع الاستمرار فى التقليب.
بعد كده هنضيف الزبادى والمرقة ونستمر فى التقليب ولمدة 5 دقائق بعد ما الخليط يغلى. وبكده يبقى جاهز للإستعمال.

No comments:

المرأة