Friday, May 7, 2010

طريقة عمل اعداد فريك بصدور الدجاج

  •  
  • المقادير: 1-كوب فريك سبق نقعه مدة لاتقل عن 6 ساعات
    2-صدر دجاجة مقطع صغير
    3-بصلة مفرومة
    4-ملح وفلفل
    5-رشة زنجبيل ورشة قرفة
    6-معلقة زيت
    7-كمية مناسبة من المرقة وممكن استبدالها بالماء حسب الرغبة
  • التحضير: نقوم بغسل الصدور جيدا وتقطيعها
    نقوم بتقشير البصلة ونقطعها
  • الطبخ: وبعدين تحطى الزيت على النار يسخن وعليه البصل مع التقليب لمدة دقيقة
    وبعدين تحطى الفريك وعليه كمية من المرقةوالملح والفلفل و لمدة من 5:8 دقايق ولو احتاج مرقة اكتر او مياه زوديه وبعد ما يستوى حطى عليه قطع الدجاج ومعاها رشة الزنجبيل والقرفة ولو عايزة تزودى مفيش مشكلة
  • ملاحظات: على فكرة الطبق دة مشبع جداااااااا وسعراته مش عالية وكمان كلنا عارفين فايدة الفريك والحبوب الكاملة بصفة عامة فى الرجيم

No comments:

المرأة