Friday, November 21, 2014

طريقة بين و اعداد و عمل الفراخ بالتفاح و الكريمة

طريقة عمل الفراخ بالتفاح و الكريمة
الفراخ بالتفاح و الكريمة

المدة

حوالي ساعة و نص

عدد اﻷفراد

1 - 3

المكونات

  • 4 ملعقة كبيرة ربدة
  • ٢ ثمرة تفاح مقطع
  • قليل دقيق
  • ٤ قطعة اوراك فراخ
  • 1 ثمرة بصل مقطع
  • نصف كوب خل تفاح
  • 2 كوب عصير تفاح
  • 11 ملعقة شاي زعتر
  • نصف كوب كريمة طبخ
  • ملح

طريقة عمل طريقة عمل الفراخ بالتفاح و الكريمة

  1. تتبل الفراخ بالملح و تترك جانبا 20 دقيقة
  2. يسخن الفرن علي 180 درجة
  3. يشوع التفاح في ملعقتين من الزبدة في صينية علي النار حتي يصبح طري ثم يخرج علي مناديل ورقية
  4. توضع الفراخ مكان التفاح مع ملعقتين زبدة و ترش بالدقيق حتي يتغطي السطح فقط و تقلب حتي يتحول لونها بني
  5. ترفع الفراخ و يضاف البصل و يشوح البصل مكانها حوالي ٨ دقائق
  6. يضاف خل العنب علي البصل و يترك ليغلي حتي يقل الي النصف
  7. يضاف عصير التفاح و يترك ليغلي ثم يرش الزعتر و ملح
  8. تضاف الفراخ ثم توضع في الفرن نصف ساعة دون تغطية
  9. تخرج الصينية من الفرن و توضع الفراخ في طبق التقديم
  10. يضاف التفاح الي الصينية علي النار و يقلب جيدا و تترك لتغلي حتي يقل الصوص
  11. توضع الكريمة و تتبل بالملح حسب الرغبة ثم تقلب جيدا و تسكب علي الفراخ
  12. تقدم ساخنة مع ارز ابيض

 


No comments:

المرأة