Thursday, November 13, 2014

طريقة عمل شوربة فواكه البحر السي فوود بالتفصيل

  • 30 دقيقة
  • المقادير:
    جمبري
    كابوريا
    سمك فيليه مكعبات
    قواقع
    سبيط مجمد:منظف ومقطع
    زبدة:انا استخدمت روتانا
    بصلة كبيرة او 2 صغيرة
    فص ثوم كبير او 2 صغير
    بهارات مكونة من:
    ملح
    حبهان
    لورا(غار)
    كمون
    كزبرة جافة
    شطة
    نعناع جاف مطحون(حوالي ملعقة كبيرة):نكهته
    جنزبيل باودر
    كريمة مقاديرها:
    ملعقة زبدة وملعقة زيت
    3 ملاعق كبيرة دقيق ابيض
    كوب الا قليل حليب مبستر
  • التحضير:اولا:

    تنظف فواكه البحر كل على حدة وتنقع في ماء بخل:للتخلص من الزفارة

    ثانيا:تفصل اذرع الكابوريا:وتسلق في ماء مش كتيرهنستخدمها بعدين):نكهتها فظييييييييييييعة!!
  • الطبخ:ثالثا:نسخن الزبدة,,ونشوح فيها البصلتين المقطعين وننزل بالاتنين ثوم المقطعين(ريحتهم تظهر بس مايخدوش لون)..

    رابعا:نضيف الحبهان,,ومستكة ان وجد وررق الغار وباقي البهارات:ونشوحهم بسيط بحيث تبدا رائحة بسيطة بالظهور:ثم ننزل بفواكه البحر

    خامسا:نستمر بتقليب فواكه البحر:وتشويحها دي خطوة مهمة جداااااااااااااا:لاكسابها نكهة التوابل:ونسيهم يستووا شوية في ميتهم(قبل ما ما المية تنشف:نضيف لتر ونص او اقل قليلا ماء مغلي(لكل كيلو فواكه بحر)

    سادسا:نغطيهاوتترك حتى تنضج(تظهر رائحتها الطيبة)

    سابعا:قرب النضج نكون بنحضر كريمة بيضاء:كالتالي:

    نسخن ملعقة زبدة مع ملعقة زيت

    وننزل بالدقيق ونقلب

    ثم كوب الحليب

    ونقلب على نار وسط,,

    لما تستوي:نصب الكريمة عالشوربة:وغلوة واحدة نقلب كده:ثم نطفي..

    وبالهنا والشفا

No comments:

المرأة