Thursday, July 28, 2011

طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم بالصور




  • نوع الوصفة: اطباق رئيسية
  • محتوى الوصفة: دجاج و طيور
  • درجة الصعوبة: سهلة جدا
  • خصائص: سريعة التحضير سعرات حرارية قليلة محببة للاطفال
  • تاريخ الاضافة: 25-7-2011
  • الاضافة بواسطة: فتافيت1

8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)
وصفة و طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم  في مطبخ فتكات
 
  • الكمية تكفي: شخصين
  • وقت التحضير: 10 دقائق
  • وقت الطهي: 20 دقيقة
  • المقادير: صدور بانيه ملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل شويه خل صغيرين سماق نص ليمونه بقدونس مفروم مش كتير 500جرام مشروم توم خل بلسميك معلقه ونص دقيق لبن معلقه قشطه او كريمه معلقه مسترده كبيرة رشه اوريجانو
  • التحضير: اول شئ هنتبل الفراخ بملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل وشويه خل صغيرين
    وسماق
    ونص ليمونه
    وبقدونس مفروم مش كتير
  • الطبخ: هتسخني شويه زيت مع سمنه صغيرين
    وهنحمر الصدور فيها وساعات بزوده ميه عشان تستوي
    بتجيبي حوالي 400الي 500 جرام مشروم وانا بفضل الطازه احسن
    بس المرة دي مكنش عندي غير المحفوظ
    بصفيه من ميته وبغسله
    عشان مواد الحفظ
    ببشر توم او بدقه وبسخن الزيت واول ما تطلع ريحه التوم
    انزل بالمشروم
    وبضيف شويه خل بلسميك
    بفضل ااقلب فيه لحد ما يطقطق كده وينشف وتتبخر ميته خاااالص
    بعد كده بضيف معلقه ونص دقيق وممكن اقل حسب انتي عاوزاه سميكه ولا خفيفه بضيف اللبن وبقلب
    بحط معلقه قشطه او كريمه انا مش بكتروبحط معلقه مسترده كبيرة وبقلب كويس
    بحط رشه اوريجانو متكتريش رشه بس عشان الطعم ميتغيرش بقطع الفراخ ثم بضيفها علي المشروم
    واقلب ولولقيتها تقلت بخففها بشويه لبن او ميه
    بتحطي ملح وفلفل اسود خفيف قووي
    ودي شكلها النهائي وممكن جنبها عيش
    او رز ابيض

No comments:

المرأة