Thursday, July 28, 2011

طريقة عمل الفراخ بالزيتون بالصور





8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)
وصفة و طريقة عمل الفراخ بالزيتون في مطبخ فتكات
 


  • الكمية تكفي: شخصين
  • وقت التحضير: 10 دقائق
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: نص كيلو صدور بانيه ملح وفلفل اسود وبودره بصل عصير ليمون مش كتير سماق سمنه وزيت طماطم مكعبات زيتون اسود مخلى ريحان 4 فصوص توم كبار
  • الطبخ: بتبل الصدور بملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل لو عندك دي انا اللي ضيفتها
    وعصير ليمون مش كتير وسماق
    وممكن بملح وفلفل بس
    خلاص كده
    هتجيبي طاسه وتحمري فيها الفراخ انا الاول بسخن الطاسه قوي واحط شويه سمنه وزيت بس مش كتير اهم شئ تكون الطاسه سخنه
    علشان الفراخ اول ما تتحط تتحمر وتبقي لونها جميل
    بعد ما تقلبيها علي كل الجناب تسبيها تستوي شويه لحد ما تتاكدي انها استوت
    بمعني تاني التحمير ده بيكون الاول علي نار قويه ثم تهدي النار
    بعد كده في طاسه تانيه
    تكوني بشره توم او دقاه
    ومقطعه طماطم مكعبات بس من غير قشر
    مكعبات متوسطه مش صغيره
    بتسخني الزيت والسمنه بسيط اوي وتقلبي التوم انا بدق 4 فصوص توم كبار
    او ببشرهم بمبشرتي النونو
    اول ما التوم تتطلع ريحته يدوب تقلبي اقل من دقيقه
    اوعي يحمر هتضيفي زيتون اسود بحاله منزوع النواه
    وتقلبي لدقيقه تاني
    لحد ما يمتزج الطعم
    ثم تضيفي مكعبات الطماطم وتقلبي 3 دقايق وبس
    هتضيفي علي الخليط ده شويه ريحان مجفف او ريحان طازة
    وقلبي
    وخلاص
    لما تقدمي الصدور هتحطي من فوفها الصوص ده
    تحفه فعلا
    هيعجبكم قوي جربوه

No comments:

المرأة