Sunday, April 25, 2010

ديــك رومــى بالـخلطه والبرتقال

المكونات:

ديـك رومى متنضف ومغسول جيدا بالدقيق والملح والخل..
كوب كبير عصير برتقال
بشر 3 برتقاله
بشر ليمون
ملح
فلفل
قرفه
حبهان
قرنفل
بشر قليل من جوزة الطيب
شبت مفروم
بقدونس مفروم
فلفل ألوان مقطع شرائح رفيعه
2 فلفل حار

طريقة التحضير:

- هاتى صينيه كبيرة وضعى كل المكونات السابقه وإخلطيها كويس ببعض وإحرصى على أن يكون عصير الليمون والبرتقال وبشر قشرهم يكون كتير عشان الطعم يبقى أحلى
- إحشى الديك بالخلطه دى وتبليه كويس من برة كله ودخليه الثلاجه لمده 4 ساعات عشان يتشرب من طعم المكونات السابقه..
- ربطى الديك بدوباره كويس عشان مايفكش من بعضه وحطيه فى صينيه كبيرة وغويطه وحطى فى الصينيه خليط من الخضار المقطع مثل بطاطس او كوسه + جزر حسب الرغبه.
- وحطى عليهم الديك وإسقيه بالماء ودخليه الفرن لمده 3 ساعات وكل ما يحتاج ماء إسقيه لإتمام عمليه السواء..
- ولما يستوى قدميه ومعاه محشى ورق عنب... وبالهنا والشفا


No comments:

المرأة