
المقادير
ربع كيلو دقيق تورته اسفنجيه جاهز
3بيضه
ربع كوب ماء
كريم شانتيه
كاكاو
مقدار صغير من عجينه الفوندان
الطريقه
سخني الفرن اولا
بطني صاج مستطيل اوصنيه مستطليه بقليل من الزيت والدقيق ثم ضعي ورق زبده في ارض الصنيه او الصاج وادهنيه بمسحه خفيفه جدا من الزيت
اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع البيض والماء لمده 10دقائق
صبي الخليط في الصنيه ودخليه الفرن علي الرف الاوسط لمده ربع ساعه
واسيبكم مع الشرح بالصور

اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع 3بيضات وربع كوب ماء لمده 10 دقائق


صبي الخليط في صنيه او صاج مستطيل

تركتها في الرف الاوسط للفرن لمده ربع ساعه وهنا بعد ماخرجتها من الفرن

قطعت حواف الكيكه لانها بتكون ناشفه شويه وضعتها فوق ورق زبده مرشوش بقليل من سكر البودره

جهزت الكريم شانتيه وخلطته بشويه كاكاو

فردت الكريم شانتيه علي السويسرول

لفيته زي الاسطوانه وقطعت شريحه من السويسرول هستخدمها في تزيين الشجره

غلفت السويسرول بكريم شانتيه وعملت يالشوكه خطوط طوليه علي الكريمه

بعجينه الفوندان عملت اوراق شجر وورود للزينه

وبدأت ازينها قسمت شريحه السويسرول اللي قطعتها في الاول الي جزئين وغطتهم بالكريمه وعملت دواير بالابيض ووضعتها فوق جزع الشجره

وحطيت شويه من الفارماسيل الاخضر



ودا شكلها النهائي
No comments:
Post a Comment