((تورتة الفواكه ...سهله و سريعه و جميله جداً ..( بالصور ) ..من **لؤلؤه**
*****************السلام عليكم فتوكاتى
كل سنه و إنتوا طيبين
دى تورتة الفواكه ..... سهله أوى ...و سريعه .... و حتطلع حلوه معاكى إن شاء الله
أنا للأسف لم أصور الخطوات بالتفصيل ... لأنى ما كنتش عارفه إنها حتطلع حلوه كده الحمد لله
الكيكه :
ما حبيتش أعملها أسفنجيه ...لأنى بأحب طعم الكيكه اللى بأعملها دى ... بتطلع طعمها أحلى ...و كمان خفيفه مش تقيله
المقادير:
نصف كوب زبد
2 كوب سكر عادى
3 كوب دقيق
4 بيضات كبار
ثلاث أرباع كوب لبن
1 باكو بيكنج باودر
فانيليا
ذرة ملح
الطريقه:
نضع فى الخلاط ( الزبد + البيض+ السكر+ اللبن +فانيليا ) و نضربهم لحد ما يتجانسوا تماما .
فى إناء عميق ننخل الدقيق و نضع البيكنج باودر و ذرة الملح
ثم نضع الخليط الأول على الخليط الثانى و نقلب بالمضرب اليدوى السلك إلى أن يمتزجوا سوياً.
ثم نضع العجين فى صينيه مدهونه ( صينيه كبيره ) و تدخل الفرن على 180 درجه مئويه ... متوسط الحراره
و لا تفتحى الفرن قبل مرور نصف ساعه حتى لا تهبط الكيكه
بتقعد فى الفرن دايماً معايا حوالى 40 دقيقه .
بعد ما تطلع تتركيها تبرد
و تقسميها نصفين
و تسقى كل نصف بماء الكمبوت (( بيعطى طعامه للكيكه و طراوه و جمال خطييييييييير))
و تجهزى الكريمه :
أنا جبت كريمه لبانى و وضعت عليها
قليل من اللبن حوالى نصف كوب ...
و وضعت 5 ملاعق من الكريم شانتيه البودر و 3 ملاعق كبيره سكر...
و ضربتهم بالمضرب الكهربائى حتى حصلت على القوام المطلوب
(( لا تكثرى من الضرب حتى لا ينفصل الدهن عن السائل فى الكريمه ))
ثم تحشى بين الطبقتين بالكريمه و قطع فواكه صغيره مقطعه
ثم تضعى الطبقه الثانيه و تغطيها بالكريمه و تزينيها حسب رغبتك
و بالهنا و الشفا
و أترككم مع الصور
(( هنا التورته كانت لسه فى المطبخ ))
و هنا نقلتها فى طبق التورتات
و هنا بعد ما قطعت منها قطعه و الحمد لله باين إنتظام الطبقات و الحشو
يا رب تعجبكوا
No comments:
Post a Comment