Thursday, December 9, 2010
طريقة عمل الآيس كريم فى المنزل بالصور
المقادير
6 صفار بيض
1 كوب سكر
2 كوب لبن
1/2 ليمونة
1/4 كيلو فراولة
او
3 معالق كبار كاكاو
كيس فانيليا - ممكن كمان ريحة مانجة
التجهيز
المانجاية كبيرة وقطعتها
ودة بعد ما هرستها جامد وممكن تضربيها فى الخلاط
ودة اللبن على النار لاننا هنستخدمة سخن ومغلى
الطريقة
نحط الصفار المفصول عن البياض ونفصلة كويس اوووووووووى ونحطهم على حماما ماء ساخن تحتها بالشكل دة
ونقعد نقلب ع الحمام الساخن لحد ما يبقى دة لونة
علطول ننقلة لحمام ماء بارد والفضل يكون فية قطع تلج ونقلب بسرعة ونحط علية اللبن المغلى
وهيبقى لونة كدة
لحد ما اللبن يختلط فية ويتجانس معاة
وعلطول رجعية للماء الساخن وقلبى بردة
ودول صورتين لية
لحد ما سمكة يبقى زى الايس كريم السايح تقيل شوية ولزج كدة
ودة صورة تانية لية
وقلبى المانجة كويس اوى علية وحطى علية الفانيليا
وممكن معاها كمان تحطى روح المانجة (_زيت عطرى بريحة المانجة )
ودة شكلها النهائى قبل التفريز
ودة لحبيبتى الصينية اللى وعدتها بيها
emanfamily
ودة لاول واحدة ترد
الفراولة او الكاكاو ممكن نستبدلهم بامانجة
وممكن نقسم الكمية ونعملها كذا طعم واحلى طعم انا حبيتة اووووى الكاكاو ودسم شوية
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment