المقادير
ربع كيلو دقيق تورته اسفنجيه جاهز
3بيضه
ربع كوب ماء
كريم شانتيه
كاكاو
مقدار صغير من عجينه الفوندان
الطريقه
سخني الفرن اولا
بطني صاج مستطيل اوصنيه مستطليه بقليل من الزيت والدقيق ثم ضعي ورق زبده في ارض الصنيه او الصاج وادهنيه بمسحه خفيفه جدا من الزيت
اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع البيض والماء لمده 10دقائق
صبي الخليط في الصنيه ودخليه الفرن علي الرف الاوسط لمده ربع ساعه
واسيبكم مع الشرح بالصور
اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع 3بيضات وربع كوب ماء لمده 10 دقائق
صبي الخليط في صنيه او صاج مستطيل
تركتها في الرف الاوسط للفرن لمده ربع ساعه وهنا بعد ماخرجتها من الفرن
قطعت حواف الكيكه لانها بتكون ناشفه شويه وضعتها فوق ورق زبده مرشوش بقليل من سكر البودره
جهزت الكريم شانتيه وخلطته بشويه كاكاو
فردت الكريم شانتيه علي السويسرول
لفيته زي الاسطوانه وقطعت شريحه من السويسرول هستخدمها في تزيين الشجره
غلفت السويسرول بكريم شانتيه وعملت يالشوكه خطوط طوليه علي الكريمه
بعجينه الفوندان عملت اوراق شجر وورود للزينه
وبدأت ازينها قسمت شريحه السويسرول اللي قطعتها في الاول الي جزئين وغطتهم بالكريمه وعملت دواير بالابيض ووضعتها فوق جزع الشجره
وحطيت شويه من الفارماسيل الاخضر
ودا شكلها النهائي
No comments:
Post a Comment