- الكمية تكفي: 10 أشخاص
- وقت التحضير: 20 دقيقة
- وقت الطهي: 35 دقيقة
- المقادير: 7بيض
كوب ونص سكر
كوب ونص دقيق
كيس فانليا
كيس بكنج بودر
لحشو والتزين :
كريم شانتيه مضروب جيدا (ويفضل عمله قبل التزيين بيوم ووضعه في الثلاجه )
كمبوت فواكهه حسب النوع المفضل
لو اردته بالشيكولاته (كريم شانتيه +شيكولاته خام مذوبه على حمام ماء +كاكاو خام ) - التحضير: 1-نضرب بياض البيض لوحده الى ان يصبح زي الكريمه ثم
نضع السكر بعد ذلك نضربه جيدا مع بعض (ويفضل مضرب كهربائي )
2-ثم نضيف صفار البيض ومعه الفانليا ونكمل ضرب
3-ثم نخلط الدقيق والبكنج بودر مع بعض ونضيفهم الى الخليط ونكمل ضرب
4-ندهن الصينيه ماده دهنيه ونحط عليها ورقه زبده بنفس مقاس القاع وندهن تاني عليها ماده دهنيه
والاطراف الي هتكون ظاهره حاولي تكوني دهناها كمان
(ورق الزبده بيساعد على خروجها بسهوله منها وكمان بيساعد على ان يكون لون اسفل الكيكه ذهبي )
وان لم يتوفر ممكن ندهن القاع والحواف ماده دهنيه ونضع دقيق ثم نجعله يغطي الصانيه جيدا والباقي نفرغه منها بالخبط عليها وهيه مقلوبه - الطبخ: يسخن الفرن على درجه حراره 180
وتدخل الفرن لمدة 35 دقيقة تقريبا
ونلاحظ عدم الفتح عليه الابعد تمام النضج
ملحوظه عدم اختبارها بالسكينه حتى لاتهبط
ممكن اختبارها باليد بالضغط عليا خفيف من فوق وهيا في داخل الفرن
مع المراعاه عدم وجود تيار هواء عند فتح الفرن
واذا لاحظت ان لونها اصبح ذهبي وما زالت تحتاج للتسويه ممكن نغطيها في الفرن وننتظر بعض الوقت حتى تنضج (ملحوظه ان يكون الغطاء اعلى من الكيكه حتى لا تلتزق )
عد خروج الكيكه من الفرن :
تترك قليلا ثم تقلب على مصفه سللك
ومن ثمه تهدئ حتى تبرد
انا عن نفسي حتى استطيع تقسمها غلفتها بالورق الفويل ووضعتها في الفريزر 00وتاني يوم طلعتها وقسمتها
يجب ان تسقي الكيكه كل طبقه بها بشربات الكمبوت (ويفضل بي فرشاة الدهن حتى لا تكون كميه كبيره )
وتشكل حسب الرغبه
Sunday, November 14, 2010
طريقة عمل تورتة الاناناس والشيكولاته بالصور
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment