Saturday, August 25, 2012

طبق اليوم : طريقة عمل الدجاج الكروكيت

بتاريخ 2012/08/25  —   اخبار المنوعات
طبق اليوم : طريقة عمل الدجاج الكروكيت
طبق اليوم : طريقة عمل الدجاج الكروكيت
المقادير:
نص كوب بقسماط
2بيض مخفقة بالملح والفلفل
دجاج مفروم
جبن مبشور

الطريقة:
نقوم بخلط الدجاج المفروم مع البقسماط والجبن والبيض فى طبق وبعدها يتم تكوين الدجاج على شكل طولى ثم نغمسه فى البقسماط، وبعدها نضعه فى الثلاجة لمدة ساعة ويتم قليه فى الزيت.

 
الكلمات المفتاحية : طبق اليوم طريقة عمل الدجاج الكروكيت - طبق اليوم - الدجاج الكروكيت - اخبار المنوعات

Sunday, August 5, 2012

سلطة اليوم.. المكرونة بالخضار

شبكة أخبار النهاردة - Akhbar-Today.com shared the following link and had this to say about it:

منوعات | سلطة اليوم.. المكرونة بالخضار

http://akhbar-today.com/28183

المكونات:

مكرونة صغيرة الحجم
Sent from my BlackBerry® from Vodafone

Wednesday, August 1, 2012

طريقة عمل الأرز بطريقة كنتاكى اسلوب مختلف

بصوا بقى ياقمراااااااااااات
انا كنت ع طوووووول بجيب وجبات دجاج كنتاكى وكان بيجى معاهاااا رز لونه احمر كدة وجواااه فراخ مقطعه


وكان طعمه لذييييييييييذ مووووووووووووووت

انا دخلت المظبخ واقعدت اخترع مره ومره ومررررررررررررررره لحد مااوصلت لطعمه بالظبط

واليكى سيدى الجميله الطرييييييقه


بصى يااقمر احنا هنجيب الاول الفراخ المخليه ونسلوقها السلق العادى يس مش هنشد عليها قوووى فى السوااا يعنى لو بتاخد ساعه ع النار هنطلعها ساعه الا ربع يعنى هنشيلهااا قبل ميعادها بربع ساعه اللى هى هتكملهم فى الارز


ماااشى
لحد كدة ولا ايه ؟؟؟؟؟؟؟

صحصحى كدة معاياااااا وفوقى احسن هزعل
مخاصماكيمخاصماكيمخاصماكي


وبعدين نيييجى بقى نجيب الحله اللى هنعمل فيها الارز

ونحط فيها شويه زيييت ونبشر بصله فيها ونقليهااااااا وقبل ماتخد اللون الذهبى كدة نحط عليهااااااا مرقه دجااااج مكعب واحد لكوبيتيين ارز و2 مكعب لاكتر من كدة ونكمل تقليتها وهتلاقيها زااابت مع البصله واول ماتأخد اللون الذهبى ونحط بقى مكعبات الفراخ والملح والفلفل والشطى
ونقلب مع بعض شويه
وبعدين تحطى بقى الارز ونكمل تقلييييييييييييب وبعدين
نضيف بقى الميه

ونكمل السوااا عاااااااااااااادى جداااااا زى طريقه الارز العادى
نسيبه لحد مايغلى ونقلبه تقليبه واحده بس وببعدين نوطى عليه النار شويه
واول مايبتدى يتشرب بقى نوووووطى خاااااااااااااااااااااااالص ونحكم غطى الحله كويس
ولو فى صاقه اللى هة بتتحط تحت الحله عشان توزع الحرااااره كويس
و20 او 25 دقيقه وتطفى عليه وبالهنا والشفااااااااااااااااااااا ياقمر منك ليهااااااااا



ماتنسوش تقولولى رأيكوا ايه ؟؟؟؟

وع فكره الارز دة ممكن تعمليه بالارز العادى بتاعنا وممكن تعمليه بالارز البسمتى
اللى يريحك
بس بيبقى احلى بالارز العادى بتاعنااااا

وبالف هنا وشفااااا

انا كان نفسى ارفعلكوا الصور
بس للاسف مش عارفه ازااااى ياريت اللى تعرف تقولى عشان ارفعلكوا الصور واكووووون شاكره ليكوااااااااا

طريفة عمل ارز كنتاكى

كلكم بتبحثوا زي كده علي طريقة رز الكنتاكي اللي العيال بتموت عليه

انا بفضل الله عملته وطلع تحفة وبجد
undefined


أنا عايزة أشكر الفتوكة صاحبة الفكرة لكن والله أنا لا أتذكره ولا أتذكر فين موضوعها لكن من لها دعوة بظهر الغيب أن يفتح الله عليه فتحة خير لا تسد ابدا بفضله الكبير هي والمسلمين أجمعيين

أولا ندخل في طريقة عمل الأرز

2 كوب ارز بسمتي (أنا عملته بالأرز المصري وكان تحفة) اللي هيختلف معاك فيه أستخدام اي نوع هو مقدار المياه اللي هتسقي به الأرز

كل كوب أرز ليه 1/2 مكعب ماجي تقريبا (ولو أنت بتحبي طعمها في الأكل ممكن تخلي مكعب لكل كوب أرز)

بهارات (1 معلقة متوسطة أو أقل كركم- كمون- كزبرة- رشة زنجبيل+الملح علي حسب الأسرة)

كل كوب ارز له معلقة ونص سكر متوسطة

طريقة العمل

1- نحرق السكر لكن خلي لونه حلو فاتح مش غامق
2-نضيف له كمية المياه اللي هنسقي به الأرزونقلب لحد ما يندمجوا مع بعض بالراحة وتكون النار هادية لحين ما يندمجوا
3- نضيف البهارات اللي فاتت ونظبط كمية الملح
4- نضيف الأرز

التكة هنا في كمية المياه المناسبة يعني لو بتعملي ارز عادي تقليل مقدار المياه حاجة بسيطة عن الكمية اللي بتستخدميها في التسوية العادية ونفس الطريقة بالنسبة للارز البسمتي ودي عشان ما يطلع مفرول ولا معجن ولا زايد في السوي وتخلي بالك توطي النار عليه لما يغلي وتابعيه لحد ما يستوي

بخصوص الفراخ اللي جواه

أنت وطريقتك في عملها يعني لو تحبي تعمليها فراخ بانية بس تقللي البانية شوية أوك-

لو تحبي تعملي بنفس خلطة كنتاكي وبعدين لما تستوي تقطعيها قطع ومكعبات مفيش مشكلة

تحبي تعمليها بطريقتي أنها تكون جوا الصوص بردة اللي يريحك

نيجي بقي للصوص الخاص به

يامممممممممممممم لذيذ

لو أنت عايزة صوص للعيال مش حراق

1- نجيب قطع لحمة أو فراخ صغيرة ونقطعها مكعبات وبعدين نضيف عليها زيت الزيتون بيسوي بسرعة اللحوم وما شابه ونقلبها كويس ونفضل معاها لحين ما يقارب علي الأستواء

2- نقطع البصل وفصين توم ونضيفهم علي اللحوم ونقلب لحين ما نحس أنهم أندمجوا ونضيف البهاراتبعدين قبل الطماطم

3-نفرم الطماطم والفلفل اخضر أو نضربها في الكبة أو الخلاط اللي يناسبك وبعدين نضيفهم علي اللحوم

4-البهارت المستخدمة: كزبرة - كمون- شوية فلفل أسود بسيط- الملح-الزنجبيل"رشة بسيطة" لو معندكيش خلاص

5- يفضلوا علي البتوجاز لحين ما يستوي وبكده لما تغرفي تضيفي الصوص علي الأرز

لو عايزة صوص حراق


نفس الطريقة اللي فاتت لكن هيختلف انك مش تعملي بصل في الأكل هتكتفي بالتوم وتضيفي قرن شطة حراق مع الطماطم وهيكون من ضمن البهارات شطة حمرا يعني علي المزاج

المرأة