Sunday, April 29, 2012

Monday, April 9, 2012

سويس رول جزع الشجرة بالصور من مطبخي - سويسرول



سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

المقادير


ربع كيلو دقيق تورته اسفنجيه جاهز

3بيضه

ربع كوب ماء

كريم شانتيه
كاكاو
مقدار صغير من عجينه الفوندان


الطريقه

سخني الفرن اولا

بطني صاج مستطيل اوصنيه مستطليه بقليل من الزيت والدقيق ثم ضعي ورق زبده في ارض الصنيه او الصاج وادهنيه بمسحه خفيفه جدا من الزيت

اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع البيض والماء لمده 10دقائق

صبي الخليط في الصنيه ودخليه الفرن علي الرف الاوسط لمده ربع ساعه

واسيبكم مع الشرح بالصور



سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي





اخفقي دقيق التورته الاسفنجيه مع 3بيضات وربع كوب ماء لمده 10 دقائق


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

صبي الخليط في صنيه او صاج مستطيل

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

تركتها في الرف الاوسط للفرن لمده ربع ساعه وهنا بعد ماخرجتها من الفرن

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

قطعت حواف الكيكه لانها بتكون ناشفه شويه وضعتها فوق ورق زبده مرشوش بقليل من سكر البودره


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي



جهزت الكريم شانتيه وخلطته بشويه كاكاو


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

فردت الكريم شانتيه علي السويسرول

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

لفيته زي الاسطوانه وقطعت شريحه من السويسرول هستخدمها في تزيين الشجره

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

غلفت السويسرول بكريم شانتيه وعملت يالشوكه خطوط طوليه علي الكريمه

سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

بعجينه الفوندان عملت اوراق شجر وورود للزينه


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

وبدأت ازينها قسمت شريحه السويسرول اللي قطعتها في الاول الي جزئين وغطتهم بالكريمه وعملت دواير بالابيض ووضعتها فوق جزع الشجره


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي

وحطيت شويه من الفارماسيل الاخضر


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي


سويسرول جزع الشجره بالصور من مطبخي


ودا شكلها النهائي

طريقة رائعة لطبخ القلقاس بالصور



انا بقالى فترة انزل السوق و اسال على القلقاس
القيه ب 5 و 6 جنيه مخضوضة
و عشان اجيب قلقاسة محترمة مش اقل من 1,5 او 2 كيلو
المهم قررت اشترى قلقاسة امال هنعمل ايه مش هناكل يعنى
و بعدين الغالى للغالى هههههههههههه
جبت الست قلقاسة و صورتها صورة للذكرى

يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و لازم اول حاجة نقطع رقبتها و نحلقلها على الزيرو
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى
فى حاجة مهمة لازم تعرفوها يا بنات
لازم لما تيجى تشترى القلقاس تكون قلقاسة وحدة عشان السوا يكون واحد
و كمان يا ريت منغسلهاش و لا نجيب جنبها ماية
حافظى على نطفتها وامسحيها بفوطة نضيفة بعد التقشير
و هنقطعها كدة
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و كمان كده

يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و كدة كمانيا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

مكعبات متوسطة و تكون كلها زى بعض تقريبا
عشان السوا يكون واحد
و هيبقى شكلها كدة
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و هنجيب فرخة هانمشوكوو بعد متسلوقيها و تظبطيها
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

هناخد شوية شوربة و يكونوا بيغلو جدا
و نسقط فيهم القلقاس
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و نسبهم شوية صغيرين مش كتير لحسن القلقاس يتهرى منك يا جميل
و نروح نجهز السلق و التوم
ازى
هنجيب السلق و نخد منه الورق الاخضر بس اوعى تاخدى الفروع عشان بيبقى شكلها وحش


و بردوا هناخد الورق
و نحطهم فى طاسة فيها شوية سمنة و زيت و نحمرهم لغاية ميبقى شكلهم كده

يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى
هتشليه من الطاسة و هنحطه فى الهون و تتطحنيه كويس و نحط بداله التوم المطحون مع الكزبرة الناشفة و الملح القليل
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى
و بعد ما التومة تحمر يا شاطرة منك ليها هنطشها بالسلق زى الملوخية بالظبط
بس اوعى تعملى زى محمد صبحى لحسن الجيران يتلموا و ياكلوا القلقاس بتاعك
هههههههههههههههه
و لو عند بواقى صلصة طماطم ببصل او ببصل و توم هتحطى معلقتين
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

و ده احلى طبق قلقاس هتكليه و بالف هنا للى هيقيم
يا اهلى و ناسى تعالوا شوفوا قلقاسى

قوارب الكوسة من المطبخ و بالصور - القرع


بسم الله الرحمن الرحيم




كان فيه كوسة بالتلاجة متقورة وجاهزة من بواقي عزومتي اللي نزلتها الاسبوع اللي
فات بمنتدي الطبخ وبقيت مش عارفة اتصرف فيهم ازاي
وانا بعمل الغدا في يوم لاقيت الكيس طلعته وبصيت له وكلمته ههههههههههههه
يا تري هتفسدي وارميكي ولا هتتعملي حاجة وهي مش ردت عليا هههههههههه
المهم كملت الغدا وكنت بعمل صينية جلاش واتبقي لحمة مفرومة ضربت بدماغي ليه مش افتحها
واحشيها ببواقي اللحمة خاصة ان عندي باقي الحشو بالتلاجة








الكوسة اهي وانا بفكر فيها هههههههه

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي










ودي فتحتها نصين علشان الحشو

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي











وهنا اللحمة قطعت عليها فلفل الوان وشوية كرفس
معلش النور قطع وانا بطبخ الطاسة طلعت ضلمة هههههههههه

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي







هنا بقي النور رجع ههههههههههه
اهي حشيتها وغطيت جزء منها بالجبن الشيدر

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي










وهنا غطيت جزء منها بمبشور الجبنة الرومي

وحطيت لها نص كوباية شوربة ودخلتها بالفرن يدوب هي ربع ساعة وخرجتها
قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي











ورصيتها بالطبق جنب الغدا ورصيت حواليه شوية مخلل عمايل ايديا
لمون مخلل ولفت وقرنيط مخلل

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي








اه علي فكرة لاقيت بطاطستين لا حول لهم ولا قوة ههههههههه
قورتهم واخدهم في زيت لمدة دقيقتين وحشيت ودخلتهم كمان الفرن
انتو عارفين الطريقة دي اكيد
اسمها قوارب البطاطس

قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي





قوارب الكوسة من مطبخ dody moonوبالصور تعالي اتفضلي

Sunday, April 8, 2012

سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف






  طبق من اللحم المفروم وده كان طبقي





 





♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥


دي اكله لذيذه وصحيه وشكلها جميل في التقديم


وكمان سهله وسريعه


لحمه مفرومه ناعم مش خشن ونضيف عليها بصل مبشور وملح وفلفل وبهارات وحبهان مطحون وبيضه ونعجنهم كويس


خضار مشكل مسلوق جزر وبسله وحمص او حسب رغبتك


♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥


هنخلط الخضار مع اللحمه انا هنا خلطه مع كل كميه اللحم انت ممكن تخلطيه مع نصفها بس وتحطيه في النصف علشان مفيش حاجه تقع في التقطيع النهائي من الخضار


ونحطهم علي ورقه الومونيوم ونلفهم رول


ونقفله كويس من الجوانب



♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥



♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥


ونحطه جوا الفرن في صنيه بها قليل من الماء علشان يستوي



ولما يستوي نتركه يبرد خالص وبعدين نفكه ونقطعه شرايح




♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥



♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥



♥♥سويسرول اللحم المفروم بالخضروات مع وردات البطاطس التحدي الثاني لمسابقه ايرن شيف♥♥


المرأة