Thursday, March 22, 2012

صدور دجاج بالصويا والخل لـ Bombon De Azucar

photo

صدور دجاج بالصويا والخل لـ 

Bombon De Azucar

المقادير:
4 صدور دجاج
التتبيله:
نص فنجان خل
نص فنجان صويا
اوريغانو
الطريقه:
نضرب الدجاج خفيف عشان تعرض ونسوي فيها خطوط بالسكين
عشان يبان كانها مشويه وعشان التتبيله تدخل جوا
ونخليها بالثلاجه ساعه او ساعتين..بعدين نجيب تيفال ونحط فيها
زيت زيتون تقريبا ملعقتين ولما يحتمي نحط الدجاج ونغطيه عشان
يستوي بمويته وبعدين نشيل الغطا عشان المويه تروح ويتحمر الدجاج

طريقة عمل سلطة باستا وصدور دجاج مع الخضار


يقدم لكم مطبخ طبق اليوم بالصور وصفة وطريقة عمل سلطة باستا وصدور دجاج مع الخضار...وجبة لذيذة.

المقادير:
باستا
فليفة خضراء حلوة (جمبا)
فليفلة صفراء
فليفلة حمراء
فلفل أسود
خس
صدر دجاج

طريقة التحضير:
- نشوي صدور الدجاج
- نسلق الباستا
- نقطع الفليفة الى شرائح ونخلطها مع الملح والبهار الأسود
- نخلط المقادير مع بعضها ونضع الخس للتزيين أو كأحد المقادير

باستا الدجاج مع البارميزان...شهي ولذيذ - سلطة الدجاج الباردة - سلطة الباستا والدجاج بالمانجو

طريقة عمل و اعداد طبق أرز بالكارى و الدجاج






أولا المقادير:
2 كوب أرز منقوع فى الماء و مصفى .
1 كيلو صدور دجاج فيليه.
2 بصلة كبيرة.
2 حبة فلفل أحمركبير +2 حبة فلفل أصفر كبير
بهارات -ملح كارى.
3 ملاعق كبيرة زيت .
الطريقة :
قطعى البصل جوليان (جوانح) و كذلك صدور الدجاج و الفلفل الأحمر
و الفلفل الأضفر.
نصب الزيت فى حلة كبيرة و نتركه حتى يسخن و نضيف البصل المقطع
جوليان و نقوم بالتقليب لما يذبل البصل ثم نضيف الدجاج و نقلب و نستمر
فى التقليب حتى تبدء فى السواء ثم نضيف الفلفل الأحمر و الأصفر
و نقلب و نترك الخليط دقيقتان ثم نضيف الأرز المنقوع و المصفى جيداً
ثم الماء حتى يغطى الأرز و نضيف البهارات و الملح و الكارى و
و نقلب الخليط جيدا حتى يتجانس و نتركه حتى ينشف الماء و نقوم بالتقليب
ثم نتركه حتى ينضج ....
نغرف الأرز بالكارى و الدجاج فى طبق التقديم مع التزيين بأعواد البقدونس

Friday, March 16, 2012

كيفية اعداد ساندوتشات شاورما اللحمة من صنع إيدك فى المنزل


ممكن تقدّمي مع الشاورما بطاطس محمّرة وثومية
ممكن تقدّمي مع الشاورما بطاطس محمّرة وثومية
النهارده هنعرف مع بعض إزاي تعملي ساندوتشات شاورما لأفراد أسرتك في وقت قليل جدا؛ تعالي نعرف مع بعض الطريقة...

ساندوتشات شاورما اللحمة
المقادير:
  • ½ كيلو لحمة مقطّعة شرائح رفيعة جدا
  • بصلة مقطّعة شرائح رفيعة
  • ملعقة صغيرة بهارات لحمة
  • ملعقة صغيرة ثوم مطحون
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ملعقة صغيرة زنجبيل
  • ملح وفلفل أسود
  • ملعقة كبيرة خل
  • ورق لاورا

الطريقة:
1- هاتي طاسة تيفال كبيرة، وحطّيها على النار لغاية ما تسخن، وبعد كده حطّي فيها شرائح اللحمة، وسيبيها على نار هادية لمدة 5 دقائق.

2- بعد كده ضيفي باقي المقادير على اللحمة، وقلّبي المكونات مع بعض كويس.

3- سيبيها على نار هادية لمدة نص ساعة، أو لغاية لما اللحمة تنزّل المية اللي فيها وتشربها تاني.

4- حطّي الشاورما في الساندوتشات، وممكن تقدّمي مع الوصفة دي بطاطس محمّرة وسلطة ثومية.. وبألف هنا وشفا.

كيفية اعداد حلقات البصل المقرمشة - Onion Rings Fried

ممكن تقدّمي حلقات البصل مع البانيه أو البوفتيك
ممكن تقدّمي حلقات البصل مع البانيه أو البوفتيك
حلقات البصل اللي هنعملها النهارده لو اشتريتيها من بره هتلاقيها غالية جدا، على الرغم من إنك ممكن تعمليها في البيت من غير ما تكلّفك أي حاجة خالص، تعالي نشوف طريقتها مع بعض...

حلقات البصل المقرمشة
المقادير:
  • 3 بصلات كبيرة الحجم مقطّعة حلقات منفصلة
  • كوب بقسماط
  • 1/4 كوب لبن
  • كوب كبير زيت
  • كوب دقيق
  • ملح وفلفل
  • بيضة

الطريقة:
1- اخفقي البيض مع اللبن وضيفي عليهم الملح والفلفل، وقلّبيهم مع بعض كويس.

2- هاتي شرائح البصل وحطّيها في الدقيق، وبعد كده حطّيها في خليط البيض واللبن، وفي الآخر حطّيها في البقسماط.

3- بعد كده دخّلي حلقات البصل في الثلاجة وسيبيها لمدة نص ساعة، وبعد كده خرّجيها وحمّريها في الزيت لغاية لونها ما يبقى دهبي ورصّيها في أطباق التقديم.. وبالهنا والشفا.

كيفية اعداد سوفليه الموز - حلويات

سهل وسريع على سفرة دايمة

 
سوفليه الموز بطريقة سهلة ولذيذة
سوفليه الموز بطريقة سهلة ولذيذة
النهارده معانا سوفليه الموز بطريقة سهلة ولذيذة، وده بناء على طلب كتير من أصدقائنا، وإنتي كمان لو عايزة تعرفي أي وصفة جديدة ابعتي لنا على "سفرة دايمة"، وإن شاء الله نقدّمها لك في أقرب وقت..

سوفليه الموز
المقادير:
  • 2 ثمرة موز
  • صفار بيضة
  • 3 بياض بيض
  • رشة ملح
  • ملعقة كبيرة زبدة
  • 5 ملعقة كبيرة سكر
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون

الطريقة:

1- اخلطي الموز مع عصير الليمون، وملعقتين من السكر، وصفار البيض في الخلاط أو بالمضرب الكهربائي كويس أوي لحد ما المكونات تندمج ويبقى الخليط ناعم. 

2- في وعاء استانلس اضربي بياض البيض مع الملح بالمضرب الكهربائي لحد ما حجمه يزيد ويبقى عامل زي الكريمة، وبعدين ضيفي ملعقة سكر، واضربيه مرة كمان لحد ما يبقى الخليط متماسك وناعم. 

3- بعد كده خدي ربع كمية خليط البياض وضيفيه مع خليط الموز وقلّبيهم بهدوء لحد ما يمتزجوا كويس، وبعدين ضيفي باقي الكمية وقلبيهم. 

4- حضّري القوالب اللي هتحطّي فيها السوفليه؛ ادهنيها زبدة، ورشّي فيها سكر في القاع ومن الجوانب، وبعدين صبّي السوفليه في كل قالب، ورصّيهم في صينية فرن. 

5- دخّلي الصينية في الفرن في الرف المتوسط وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها دهبي، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.

المرأة