Thursday, July 28, 2011

طريقة عمل بسكوت بشكل الفواكه بالصور




9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)9 من 10 (الاصوات : 6)
وصفة و طريقة عمل بسكوت يشكل الفواكه في مطبخ فتكات



  • الكمية تكفي: 12 شخصا
  • وقت التحضير: 40 دقيقة
  • وقت الطهي: 20 دقيقة
  • المقادير: صفار بيضة+ نكهة فواكه اوفانيليا + نصف كوب سكر ناعم +كوب زبدة+ كوب نشاء+ ربع م ص BB +مايعجن دقيق +ملون طعام (صبغة لون احمر +اخضر +اصفر )
    مقادير الحشوة (جوز الهند +ماء عطر او ورد او ماء عادى + سكر ناعم )

  • التحضير: تعجن المقادير وتقسم العجينة وتلون كل قسم بلون



  • تشكل على شكل فواكه وتحشى وتوضع فى صاج الخبز

  • الطبخ: توضع فى فرن متوسط حتى الاحمرار

    طريقة عمل الفراخ بالزيتون بالصور





    8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)
    وصفة و طريقة عمل الفراخ بالزيتون في مطبخ فتكات
     


    • الكمية تكفي: شخصين
    • وقت التحضير: 10 دقائق
    • وقت الطهي: 30 دقيقة
    • المقادير: نص كيلو صدور بانيه ملح وفلفل اسود وبودره بصل عصير ليمون مش كتير سماق سمنه وزيت طماطم مكعبات زيتون اسود مخلى ريحان 4 فصوص توم كبار
    • الطبخ: بتبل الصدور بملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل لو عندك دي انا اللي ضيفتها
      وعصير ليمون مش كتير وسماق
      وممكن بملح وفلفل بس
      خلاص كده
      هتجيبي طاسه وتحمري فيها الفراخ انا الاول بسخن الطاسه قوي واحط شويه سمنه وزيت بس مش كتير اهم شئ تكون الطاسه سخنه
      علشان الفراخ اول ما تتحط تتحمر وتبقي لونها جميل
      بعد ما تقلبيها علي كل الجناب تسبيها تستوي شويه لحد ما تتاكدي انها استوت
      بمعني تاني التحمير ده بيكون الاول علي نار قويه ثم تهدي النار
      بعد كده في طاسه تانيه
      تكوني بشره توم او دقاه
      ومقطعه طماطم مكعبات بس من غير قشر
      مكعبات متوسطه مش صغيره
      بتسخني الزيت والسمنه بسيط اوي وتقلبي التوم انا بدق 4 فصوص توم كبار
      او ببشرهم بمبشرتي النونو
      اول ما التوم تتطلع ريحته يدوب تقلبي اقل من دقيقه
      اوعي يحمر هتضيفي زيتون اسود بحاله منزوع النواه
      وتقلبي لدقيقه تاني
      لحد ما يمتزج الطعم
      ثم تضيفي مكعبات الطماطم وتقلبي 3 دقايق وبس
      هتضيفي علي الخليط ده شويه ريحان مجفف او ريحان طازة
      وقلبي
      وخلاص
      لما تقدمي الصدور هتحطي من فوفها الصوص ده
      تحفه فعلا
      هيعجبكم قوي جربوه

    طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم بالصور




    • نوع الوصفة: اطباق رئيسية
    • محتوى الوصفة: دجاج و طيور
    • درجة الصعوبة: سهلة جدا
    • خصائص: سريعة التحضير سعرات حرارية قليلة محببة للاطفال
    • تاريخ الاضافة: 25-7-2011
    • الاضافة بواسطة: فتافيت1

    8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)8 من 10 (الاصوات : 3)
    وصفة و طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم  في مطبخ فتكات
     
    • الكمية تكفي: شخصين
    • وقت التحضير: 10 دقائق
    • وقت الطهي: 20 دقيقة
    • المقادير: صدور بانيه ملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل شويه خل صغيرين سماق نص ليمونه بقدونس مفروم مش كتير 500جرام مشروم توم خل بلسميك معلقه ونص دقيق لبن معلقه قشطه او كريمه معلقه مسترده كبيرة رشه اوريجانو
    • التحضير: اول شئ هنتبل الفراخ بملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل وشويه خل صغيرين
      وسماق
      ونص ليمونه
      وبقدونس مفروم مش كتير
    • الطبخ: هتسخني شويه زيت مع سمنه صغيرين
      وهنحمر الصدور فيها وساعات بزوده ميه عشان تستوي
      بتجيبي حوالي 400الي 500 جرام مشروم وانا بفضل الطازه احسن
      بس المرة دي مكنش عندي غير المحفوظ
      بصفيه من ميته وبغسله
      عشان مواد الحفظ
      ببشر توم او بدقه وبسخن الزيت واول ما تطلع ريحه التوم
      انزل بالمشروم
      وبضيف شويه خل بلسميك
      بفضل ااقلب فيه لحد ما يطقطق كده وينشف وتتبخر ميته خاااالص
      بعد كده بضيف معلقه ونص دقيق وممكن اقل حسب انتي عاوزاه سميكه ولا خفيفه بضيف اللبن وبقلب
      بحط معلقه قشطه او كريمه انا مش بكتروبحط معلقه مسترده كبيرة وبقلب كويس
      بحط رشه اوريجانو متكتريش رشه بس عشان الطعم ميتغيرش بقطع الفراخ ثم بضيفها علي المشروم
      واقلب ولولقيتها تقلت بخففها بشويه لبن او ميه
      بتحطي ملح وفلفل اسود خفيف قووي
      ودي شكلها النهائي وممكن جنبها عيش
      او رز ابيض

    طريقة عمل الاوزي الشامي بالصور




    • نوع الوصفة: مقبلات و مشهيات
    • محتوى الوصفة: عام
    • درجة الصعوبة: سهلة
    • خصائص: سريعة التحضير محببة للاطفال
    • تاريخ الاضافة: 27-7-2011
    • الاضافة بواسطة: سارة84

    8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)8 من 10 (الاصوات : 1)
    وصفة و طريقة عمل الاوزي الشامي في مطبخ فتكات
     


    • الكمية تكفي: 4 أشخاص
    • وقت التحضير: 15 دقيقة
    • وقت الطهي: 20 دقيقة
    • المقادير: - ورق سبرينغ رول ممكن تستعملي الجلاش - 600 غ لحمة مقطعة راس عصفور (قطع صغيرة) - نص كيلو بازيلا - 3 كوب رز مصري - ملعقة صغيرة من كل من بهار مشكل + كمون مطحون + زنجبيل بودرة + ملح - 200 غ لوز مقطع شرائح
    • التحضير: - مقادير الحشو وطريقته منحط زيت عالنار منحط حوالي 600 غ لحمة مقطعة راس عصفور منقلب لحد ماتحمر منيح
      - منضيف حوالي نص كيلو بازيلا وشي نص كاسة مي
      - ومنتركهن يغلو لحد ماتنشف المي منضيف 3 كوب رز مصري قصير الحبة ومنقلب ومنحط 6 اكوب ماء
      - بس تغلى المي و تصير بنصها منحط ملعقة صغيرة من كل من بهار مشكل + كمون مطحون + زنجبيل بودرة ومنضيف ملح حسب الرغبة
      - ومنقلب ومنتركهن يستوو بهدوء
      - بس يكمل السوا منترك الحشو يبرد ومنضيف عليه حوالي 200 غ لوز مقطع شرائح ومحمص بالزيت ومنقلب كتير منيح وهاد شكل الحشو
    • الطبخ: - منجيب ورق السبرينغ رول وهاد شكله
      - ومنجيب زبدية صغيرة او متوسطة و منحط الورقة متل الشكل بالصورة
      - منحط حوالي 4 ملعقة كبيرة من الحشو
      - ومنقفل بهالشكل ومنقلب الزبدية وهاد الشكل الي منحصل عليه
      - هون صفيت الاوزي بصينية مدهونة و مندهن وش الاوزي بالزيت ومندخلها عفرن
      حامي
      - وهون لما صفيتها للتقديم

    Friday, July 15, 2011

    طريقة عمل المكرونة النجرسكو

    مكرونة نجرسكو



    ♨ المقادير :

    • 500 جرام مكرونة " فيتوتشيني " شرائح
    • مقدار من البشاميل
    • نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور
    • جبنة موزريلا

    لتحضير البشاميل :
    • 2 كوب حليب
    • 2 ملعقة زيت أو زبدة
    • 2 ملعقة دقيق
    • 1 بيض

    ♨ طريقة التحضير والطهى :

    1. تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء
    2. يجهز البشاميل على النار بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب والملح والفلفل وتحريكهم معاً حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلاً ، اغلقي عليه النار وضعي البيضة ثم يوضع مقدار منه على المكرونة
    3. تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموزريلا ويقلب المقدار معاً حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة
    4. تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل
    5. تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموزريلا على الوجه وتدخل الفرن مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي وتقدم
    اضغط للتكبير
    زمن تحضير الطبخــــة   :   


    اشهر المواضيع على موقع المرأة و الأسرة

    المرأة