Saturday, May 15, 2010

طريقة عمل التونة فى المنزل

  مفضل






المكونات:

1/2 كيلو سمك مكاريل
ثوم
فلفل اخضر
بصلة صغيرة
كمون
ملح
شطة
ليمون
بقدونس وشبت

طريقة التحضير:

- نغسل السمك جيدا ونملحه بالثوم المفروم والفلفل الاخضر والشطة والملح والكمون بعد فرمهم.
- نحضر حلة بها كمية من الماء نضع بها ملعقه ملح وملعقه من الكمون.
-نضيف بصلة صغيرة مقطعه وملعقة من الثوم المفروم وقرن فلفل اخضر ويمكن الاستغناء عنه وبعض من الخضرة فى الماء.
- نضع فوق الحله مصفاة ونضع السمك بداخل المصفاه لينضج على البخار ويغطى الى ان ينضج بعد 15 دقيقة
- نخرج السمك من المصفاه ونفتته لقطع صغيرة ونضيف له الليمون والشطة ومعلقه زيت
- ياكل مع الخضرة او الزيتون الاسود


Monday, May 10, 2010

طريقة عمل شوربة البصل

  •  
  • وقت التحضير: 10 دقائق
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: 6 بصلات كبيرة الحجم
    7 كوب شوربة
    1/4 كيلو زبدة
    1/2 م ص فلفل اسود
    شريحتان خبز توست مزال اطرافها
    2/1 كوب جبن مبشور (أي نوع)
  • التحضير: 1- يقشر البصل ويقطع حلقات دائرية رقيقه.
    2- يقطع الخبز مكعبات صغيرة.
  • الطبخ: 1- تذاب 3/4 كمية الزبده ويحمر فيه البصل حتى يصبح لونها شفاف دون احمرار .
    2- يوضع عليه الفلفل والشوربة ويترك على النار لمدة 10 دقائق .
    3- تذاب باقي الزبدة ويحمر به مكعبات الخبز ثم يجفف ويترك جانباً .
    4- يضاف الملح للشوربه إذا كانت الشوربة غير مملحة ثم تقدم ساخنه بعد رشها بالجبن المبشور والخبز .
  • المناقشة:


طريقة عمل كيكة التمر

  • الكمية تكفي: 10 أشخاص
  • وقت التحضير: 15 دقيقة
  • وقت الطهي: 20 دقيقة
  • المقادير: اولا الكراميل

    1/2 كوب زبدة
    1 كوب سكر
    2 معلقة ماء
    2 كوب تمر مقطع

    ثانيا : الكيك
    1كوب سكر
    1/2 زبدة
    1/2 1 دقيق
    2 معلقة كبيرة بيكنج بودر
    4 بيض
  • التحضير: 1-نضع مقادير الكرمل فى الصينية على النار لتحضير الكرميل

    2-عندما يدوب السكر و يصبح مائل للذهبى نطفى النار و نرص التمر

    3-نبدابعمل الكيك و نضع الزبدة و السكر ويضرب معا

    4-نضع البيض بيضة بيضة مع فانليا ويضرب

    5- نضع الدقيق و نقلب بمعلقة

    6-نقوم بوضع خليط الكيكة على التمر
  • الطبخ: تخبز في فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة او حتي تمام النضج
    ثم عندما تخبز تترك تبرد قليلا ثم تقلب وتزين بالمكسرات


طريقة عمل كفتة وداد هانم باشا

  •  
  • الكمية تكفي: 4 أشخاص
  • وقت التحضير: 20 دقيقة
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: ½ كيلو لحم احمر مفروم ناعم
    بصلة كبيرة مبشورة
    ملح وفلفل وبهار
    للصلصة
    2 بصلة مفرية
    2 كوب عصير طماطم
    2ملعقة كبيرة صلصة طماطم جاهزة
    ملعقة كبيرة سمن
    2 ملعقة كبيرة زيت
    ملح وفلفل وبهار
    اضافات
    20 جرام لوز مقشر محمص
    20 جرام صنوبر محمص
    20 جرام زبيب
  • التحضير: يخلط اللحم المفروم مع البصلة المفرية والملح والفلفل والبهار جيدا ويترك نصف ساعة
    تكور الخليط الى كور صغيرة بحجم حبات البندق
  • الطبخ: تقلى فى الزيت حتى تحمر وتنشل من الزيت وتوضع على ورق المطبخ ليمتص زيت التحمير
    تجهيز الصلصة
    تحمر البصل حتى يصير لونة ذهبيا ثم يضاف الية عصير الطماطم والصلصة ويتبل وتترك على نار هادئة حتى يغلظ قوامها قليلا وتضاف حبات الكفتة وتترك حتى تمام النضج
    عند التقديم يضاف اللوز المحمص والصنوبر والزبيب


طريقة عمل شوربة الجمبرى بالزنجبيل

طريقة عمل حساء الروبيان بالزنجبيل

  • نوع الوصفة: شوربة - حساء
  • محتوى الوصفة: عام
  • درجة الصعوبة: سهلة جدا
  • خصائص: سريعة التحضير سعرات حرارية قليلة محببة للاطفال
  • تاريخ الاضافة: 27-8-2007
  • الاضافة بواسطة: أم الطيب

8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 (الاصوات
 : 4)8 من 10 
(الاصوات : 4)
وصفة و طريقة 
عمل حساء الروبيان بالزنجبيل في مطبخ فتكات
  • وقت الطهي: 20 دقيقة
  • المقادير: روبيان ( جمبري ) قليل من الزنجبيل الطازج المبشور بهارات كمون ملح القليل من الفلفل الأحمر ملعقة طعام من السكر ( السكر اختياري لكنه يضفي نكهة مميزة للحساء ) زيت زيتون أو زبدة ثوم ماء مغلي
  • الطبخ: 1- يحمر الثوم بالزيت قليلاً . 2- نضع عليه الزنجبيل والجمبري والبهارات . 3- نحركها قليلاً ثم نضع الماء المغلي . 4- نتركها قليلاً على النار ,,لأن الجمبري لايأخذ وقت في النضج .
  • ملاحظات: هذه الوصفة منقولة

Friday, May 7, 2010

طريقة عمل الفطير المشلتت بالصور

المقادير
نصف كيلو فطير بيطلع فطيره متوسطه
انا عملت كيلو ونصف دقيق
1- كيلو ونصف دقيق
2- تلات معالق كبيره سكر
3- شويه ملح صغنونه
4- زيت للفرد
5- زبده
6- ماء للعجن
الطريقه
نضع الدقيق مع السكر مع الملح ونعجن بالماء لحد ما العجينه تلم فى ايدك تكون بتمط كده

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

نغطى العجينه ونتركها ترتاح ساعه وبعد كده نعملها كور كل فطيره بتطلع عشر كور

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات


بعد كده نغطى العجين بكيس بلاستك لمده ساعه يرتاح

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

ونضع زيت على الرخامه وناخد كوره

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

ونبدا الفرد بالنشابه

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

وبعد الفرد نضع الزبده


صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

وبعدكده نطبق العجين

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

ونشيلها نحطها فى صنيه مدهونه ونجيب كوره تانيه ونفردها ونحط عليها الزبده ونجيب الى فردنها قبل كده وحطنها فى الصنيه نحطها عليها كده

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

ونلمها كده

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

وهكذا لحد ما العشر كور يخلصوا ونحطها فى صنيه مدهونه

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

ونسبها ترتاح نصف ساعه ونبططها بادينا لحد ما تاخد حجم الصنيه ونضع عليها الزبده

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات
وتدخل الفرن وطبعا نكون مشغلين الفرن من فتره ويكون حامى تحطى الصنيه خمس دقائق بالظبط تحت وبعدها تطلعيها على الشبكه وتفتحى الشويه لحدما الوجه مايحمر

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات


صور فطيرى المشلتت سهل اوى بالصوووووووووور في منتدى فتكات

فيديو طبقين من المطبخ الايطالي

 من برنامج وصفات عباس السرية


طريقة عمل طبقين ايطاليين في غاية السهولة، احدهما بالمكرونة والاخر بفواكه البحرتاريخ الاضافة 4/11/


فيديو فتة الكوارع والكرشة والممبار ولحمة الراس للشيف الشربيني

1


تا

طريقة عمل اعداد فريك بصدور الدجاج

  •  
  • المقادير: 1-كوب فريك سبق نقعه مدة لاتقل عن 6 ساعات
    2-صدر دجاجة مقطع صغير
    3-بصلة مفرومة
    4-ملح وفلفل
    5-رشة زنجبيل ورشة قرفة
    6-معلقة زيت
    7-كمية مناسبة من المرقة وممكن استبدالها بالماء حسب الرغبة
  • التحضير: نقوم بغسل الصدور جيدا وتقطيعها
    نقوم بتقشير البصلة ونقطعها
  • الطبخ: وبعدين تحطى الزيت على النار يسخن وعليه البصل مع التقليب لمدة دقيقة
    وبعدين تحطى الفريك وعليه كمية من المرقةوالملح والفلفل و لمدة من 5:8 دقايق ولو احتاج مرقة اكتر او مياه زوديه وبعد ما يستوى حطى عليه قطع الدجاج ومعاها رشة الزنجبيل والقرفة ولو عايزة تزودى مفيش مشكلة
  • ملاحظات: على فكرة الطبق دة مشبع جداااااااا وسعراته مش عالية وكمان كلنا عارفين فايدة الفريك والحبوب الكاملة بصفة عامة فى الرجيم

طريقة عمل ستيك مشوى بالبابير صوص

المكونات:

200 جرام شرائح لحم
فلفل
ملح
روزمارى
عصير بصل
2 معلقة زيت زيتون

للصوص
ملعقة دقيق
كوب حليب
نصف كوب كريم فريش
فلفل اسود طازج

طريقة التحضير:

- يتبل اللحم بالملح والفلفل وعصير البصل والروزمارى وينقع لمدة ساعتان
- في مقلاة تيفال اضع الزيت
- اضيف اللحم حتى ياخد لون ثم اضعة فى صينية والفة بورق المونيوم
- ادخلة الفرن فى درجة 180 لمدة نصف ساعة

تحضير الصوص:
- اضع الزيت ثم الدقيق لمدة دقيقة ثم اضيف الحليب والملح والفلفل الخشن واتركها على نار هادئة لتغلى
- اضيف الكريم فريش واضيفها لقطع اللحم وبالهنا


المرأة