Sunday, April 25, 2010

بيتزا للريجيم

المكونات: 

بيتزا للريجيم

 

120 جم عجينه البيتزا
ملعقة متوسطة صلصه طماطم
170 جم جبنه موزاريلا
50 جم كوسة
50 جم باذنجان
30 جم بصل
30 جم فلفل اخضر بارد
5 ملاعق زيت الزيتون

طريقة التحضير:

- ترق العجينه وتمد، وتفرد الصلصه عليها وينثر الجبن المبشور فوقها.
- توزع الخضر المقطعة شرحات فوق العجينة.
- يتم ادخالها الى فرن تبلغ حرارته 180 درجه مئويه لمده 10 دقائق.


ديــك رومــى بالـخلطه والبرتقال

المكونات:

ديـك رومى متنضف ومغسول جيدا بالدقيق والملح والخل..
كوب كبير عصير برتقال
بشر 3 برتقاله
بشر ليمون
ملح
فلفل
قرفه
حبهان
قرنفل
بشر قليل من جوزة الطيب
شبت مفروم
بقدونس مفروم
فلفل ألوان مقطع شرائح رفيعه
2 فلفل حار

طريقة التحضير:

- هاتى صينيه كبيرة وضعى كل المكونات السابقه وإخلطيها كويس ببعض وإحرصى على أن يكون عصير الليمون والبرتقال وبشر قشرهم يكون كتير عشان الطعم يبقى أحلى
- إحشى الديك بالخلطه دى وتبليه كويس من برة كله ودخليه الثلاجه لمده 4 ساعات عشان يتشرب من طعم المكونات السابقه..
- ربطى الديك بدوباره كويس عشان مايفكش من بعضه وحطيه فى صينيه كبيرة وغويطه وحطى فى الصينيه خليط من الخضار المقطع مثل بطاطس او كوسه + جزر حسب الرغبه.
- وحطى عليهم الديك وإسقيه بالماء ودخليه الفرن لمده 3 ساعات وكل ما يحتاج ماء إسقيه لإتمام عمليه السواء..
- ولما يستوى قدميه ومعاه محشى ورق عنب... وبالهنا والشفا


كفتة داوود باشا

كفتة داود باشا

المكونات: 

 

1/2 كيلو لحم مفروم
1 بصلة كبيرة مفرية
4 معالق رز مسلوق طري
بقدونس وزعتر وكرفس وشبت ونعناع وريحان مجفف
ملح وفلفل
بقسماط مطحون

لعمل الصلصة:
ملعقتين زيت
2 فص ثوم
مقدار 4 طماطم كبيرة معصورة

الطبق الجانبي :
رز بالشعرية

طريقة التحضير:

- تخلط كل المقادير معاً ونقوم بتشكيل الكفتة على شكل كرات صغيرة الحجم (لتسهيل النضج)وتدحرج الكرات في البقسماط وتقلى.
- ثم نقوم بتشويح الثوم في إناء ثم يضاف مقدار الطماطم المعصورة وتترك لتسبك ثم يضاف إليه الكفتة لتتشرب وبالهنا والشفا ...



ورق عنب باللحم المفروم

ورق عنب باللحم المفروم مفضل

التصنيف: الطبق الرئيسى
الشيف: شيف مصراوى
تم إضافة الوصفة: 05/08/2009
عدد القراء: 34,400

لاضافة تقييم تحتاج الى تسجيل الدخول





المكونات:

1 كيلو ورق عنب
4/1 كيلو لحم معصج
1 كيلو عصير طماطم
3 بصلات مفرية
2 رابطة كسبرة خضرة مفرية
2 رابطة بقدونس مفرى
1 ملعقة كبيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل حسب الرغبة
2 ملعقة صلصة للخلطة
3 عصير ليمون
4/3 لتر مرقة

طريقة التحضير:

- نقوم بتحمير البصل والثوم فى الزبدة والزيت وعندما ياخذ الخليط اللون الذهبى نضع عصير الطماطم والصلصة.
- يترك الخليط على النار لمدة 30 دقيقة ثم يرفع من على النار ونقوم بوضع الارز المغسول والمصفى ثم نضع اللحم المعصج ويتم التقليب جيدا.
- نضع الكسبرة والبقدونس والتوابل ونقلب الخليط جيدا ويترك حتى يبرد تماما ثم نقوم بحشو ورق العنب ويرص فى اناء مفروش فى قاعة حلقات من الطماطم والجزر.
- عندما تنتهى عملية الحشو نضع المرقة ويترك على نار هادئة لمدة 30 دقيقة ثم نقدمة مع عصير الليمون.


صينية البطاطس والبيض

صينية البطاطس والبيض مفضل

التصنيف: الطبق الرئيسى
الشيف: شيف مصراوى
تم إضافة الوصفة: 02/08/2009
عدد القراء: 39,487

لاضافة تقييم تحتاج الى تسجيل الدخول





المكونات:

1 كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة حلقات
10 بيض مسلوق
4 طماطم مقطعة حلقات
2 فص ثوم مقطعة شرائح
5 بصل مقطعة شرائح
¼ كوب زيت زيتون
½ ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهار مخلوط
1 قرن تشيلى مفروم

طريقة التحضير:

- اسلقي البطاطس نصف سلق. قطعي البيض المسلوق إلى نصفين.
- حمري البصل والثوم والتشيلي في الزيت مدة 5 دقائق أو حتى يذبل البصل.
- أضيفي التوابل وقلبيها على النار مدة 3 دقائق إضافية
- أضيفي البطاطس وقلبيها مع البصل. ارفعيها عن النار مباشرة.
- رصي البطاطس والبصل في صينية الفرن.
- رصي عليه البيض والطماطم. غطيه بورق الألومنيوم.
- حمريه في فرن ساخن على حرارة 200 درجة مئوية، مدة 40 دقيقة أو حتى تنضج البطاطس.
- قدميها مع الخبز العربي أو خبز الصاج والسلطة.

تذوق مدسوسة تيتة زوزو

مدسوسة تيتة زوزومفضل

التصنيف: الطبق الرئيسى
الشيف: botany bota
تم إضافة الوصفة: 17/02/2010
عدد القراء: 4,216

لاضافة تقييم تحتاج الى تسجيل الدخول





المكونات:

فرخة بوزن 1200 جرام
كيلو ارز
ربع كوب سمن بلدى
معلقة كبيرة كارى
ملح
فلفل اسود
كمية من المرقة

طريقة التحضير:

- يتم سلق الفرخة نصف سليق ثم تقطع اجزاء صغيرة يعنى الورك قطعتين وهكذا الصدر. واذا كانت الفرخة من النوع اللى بيستوى بسرعة تقطع ولا تسلق .
- يغسل الارز جيداً ثم يتم وضع ربع كوب السمن فى حلة متوسطة ويتم تحمير الارز فيه حتى يصل الى اللون البنى الفاتح ثم توضع ملعقة الكارى والملح والفلفل ويقلب جيداً ثم توضع الفراخ المقطعة على الارز ويتم تغطيةالفرخة بالكامل ثم تسقى بالمرقة بحيث يكون ارتفاع المرقة عن سطح الارز حوالى 2 سم وتغطى وتترك على نار هادئة لتنضج وبالهنا والشفاء


المرأة